Activiteiten

VERGADERINGEN

School Sint-Lutgart

Hier vergaderen we, ingang helemaal rechts aan het einde.

Onze bijeenkomsten gaan door op de 2de en de 4de vrijdag van de maand (behalve feestdagen en de vakantiemaanden).
We starten om 19.30 uur en we eindigen omstreeks 22 uur.
De club beschikt over een goede beamer en een goed scherm. De beelden worden getoond via de laptop van de voorzitter of via de clublaptop. Wij beschikken over de nieuwste versie van Photoshop CC. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de leden hun foto’s laten evalueren, worden er tips gegeven over de nabewerking en kunnen zij vragen stellen over het verbeteren van hun eigen fotomateriaal.

Ook lezingen, foto-uitstappen, opdrachten, workshops enz. komen aan bod. Alles gebeurt onder voorzitterschap van Georges Friant. Gemotiveerde fotografen zijn welkom en kunnen de club bereiken via mail op georgesfriant6@gmail.com (voorzitter) of pgreven@telenet.be (secretariaat).

Tijdens deze vergaderingen worden er ook punten gegeven op de ingezonden foto’s voor het maandthema, zie hieronder…

MAANDTHEMA

Iedere maand komt een nieuw maandthema aan bod. Alle leden mogen 3 digitale werken opsturen om aan dit thema deel te nemen. Deze beelden worden getoond en de aanwezige leden mogen punten geven van 50 tot 100. Het werk met de hoogste punten verwerft eeuwige roem en een plaatsje op onze Facebookpagina. Alle ingestuurde beelden worden ook getoond in onze fotogalerij hier op de website.

UITSTAPPEN

De laatste jaren maakten wij diverse foto-uitstappen in clubverband.

  • 2013: Brugge, Gent, Opaalkust, Luik (2 keer), Antwerpen (2 keer), Aalst, Annevoie, De Doort, Robertmont, Mondo Verde, De Olmense Zoo, Waterschei
  •  2014: Antwerpen, Ronse, Tongeren (Kevie), Lommel (Sahara)
  • 2015: Schulens Meer, De Doort, Luik, Maastricht, Testelt (Natuurgebied)
  • 2016: Zutendaal, Zonhoven, Diepenbeek (Dautenwijers), Gangelt, Brugge
  • 2017: Brussel (Steve McCurry), Berchem (graffiti), Tessenderlo (kijkhut vogels en eekhoorns), vogelkijkhutten in Kalmthout.

Verder gaan er ook wel enkele of meerdere leden op bezoek bij bevriende fotoclubs wanneer die een tentoonstelling houden. Meer hierover op de Facebookpagina of in de Blog.

FACEBOOKPAGINA EN BLOG

  • De Facebookpagina is een publieke groep, waar iedereen lid van kan worden. Te vinden op “Fotoclub DIFOTO vzw“.
    Foto’s die men wil posten moeten echter eerst door de beheerders goedgekeurd worden.
  • De blog is te bereiken via “club.difotovzw.be“. Deze is echter enkel toegankelijk via een login en wachtwoord voor de leden van onze club.